Premiärdags för Honda Racing team Sweden och Rickard Rydell i WTCC

wtccrydellHonda
I helgen inleds världsmästerskapet för standardbilsracing, FIA World Touring Car Championship (WTCC), i Argentina. Med på startlinjen i Sydamerika finns Honda Racing team Sweden – Sveriges enda VM-team i banracing – med stjärnföraren Rickard Rydell i spetsen.
Som värd för säsongens första deltävling står Autódromo Termas de Río Hondo, en 4.805 km lång bana som gjorde entré på WTCC-arenan 2013. Två race ska köras under helgen; båda två på söndag kväll svensk tid. Båda loppen sänds LIVE på Eurosport.(Lördag 7/3: Kval – Eurosport 2 – kl. 20.30, Söndag 8/3: Race 1 / Race 2 – Eurosport – kl. 19.00 / 20.00)

Så här säger Rickard Rydell inför loppen:
– Det ska bli jättekul att äntligen få komma igång med den här säsongen. Jag har väntat på den här helgen i över ett år, och jag känner mig oerhört motiverad inför den här satsningen tillsammans med Honda – även om jag vet att vi ligger lite efter just nu. Bilen blev försenad med två veckor och vi har inte hunnit med ett så omfattande testprogram som vi hade velat. Vi hade behövt fyra-fem riktigt bra dagar för att lära oss mer om bilen, men de få tester vi ändå gjort har varit positiva. Honda har jobbat stenhårt under vintern för att minska gapet till Citroën, men det är viktigt att vara realistiska och personligen är jag nöjd om vi kan slåss i den övre halvan av fältet under de första två-tre tävlingarna. Jag har aldrig kört banan här i Argentina och våra konkurrenter har ett års erfarenhet av det nya reglementet, så vi har mycket att lära oss innan vi kan börja fokusera på rena resultat.

Sett över hela säsongen är mitt mål att ta minst ett par pallplatser, och även om jag vet vilken enorm uppgift som väntar är jag ändå försiktigt optimistisk. Vi har ett väldigt effektivt och starkt team – det är bara att titta på historiken som lett fram till det här projektet – och jag är övertygad om att den här satsningen har stor potential.